ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Συγκρότηση Ανθρωπιστικής Δύναμης Άμεσης Επέμβασης... 11-07-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Η Ελένη Θεοχάρους σε αποστολή επιτήρησης στην Ουγκάντα για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων του Νότιου Σουδάν.
Ημερομηνία: 08-05-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

 

 

Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018

 

Η Ελένη Θεοχάρους σε αποστολή επιτήρησης στην Ουγκάντα για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων του Νότιου Σουδάν.

 

Η ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR και Πρόεδρος του Κινήματος "Αλληλεγγύη" αναχώρησε χθες με την επιτροπή Ανάπτυξης του ΕΚ για την Ουγκάντα, ώστε να αξιολογήσει, μαζί με άλλους τέσσερις ευρωβουλευτές, την ανταπόκριση της χώρας στην άφιξη των προσφύγων από το Νότιο Σουδάν και την εφαρμογή προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας της ΕΕ, που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής.

Στην περιοχή Adjumani στο Δυτικό Νείλο της Βόρειας Ουγκάντα, η αντιπροσωπεία της επιτροπής DEVE πρόκειται να συναντήσει τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, τους επίσημους συντονιστές, τους οργανισμούς του ΟΗΕ και τις ΜΚΟ που υλοποιούν έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν επίσης συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ουγκάντα Ρουακάνα Ρουγκούντα, την αρμίδια υπουργό για τους Πρόσφυγες Hilary Onek, με τους βουλευτές, με τον επίσημο συντονιστή του ΟΗΕ Ρόζα Μαλάνγκο μαζί με τους εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία θα εξετάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο υπάρχει συνεργασία ως προς τις ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές δράσεις, καθώς η χώρα διοχετεύει διάφορες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό και ένας συνεκτικός ιστός δράσεων είναι καθοριστικός για μια αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων. Επικεφαλής της αποστολής είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ανάπτυξη Linda mc Avan.

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: