ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Διακοπή των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών, εφόσον η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Προεδρία... 04-07-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Τα κοινά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ΕΕ-Τουρκίας δεν σταματούν την τουρκική απειλή σε βάρος της Κύπρου
Ημερομηνία: 24-04-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

 

Βρυξέλλες, 23 Απριλίου 2018 

 

 

 

Θεοχάρους:  Τα κοινά  μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ΕΕ-Τουρκίας  δεν σταματούν την τουρκική απειλή σε βάρος της Κύπρου

Στις 24 Ιουνίου πεθαίνει ο Κεμαλισμός και αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία 

«Τα κοινά οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ με την Τουρκία δεν μπορούν να τερματίσουν τις απειλές της ¶γκυρας, σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τουρκική απειλή εκτείνεται από την Θράκη ως την Κύπρο και αυτή η απειλή είναι πραγματική. Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αυτά τόνισε, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Μην παραπέμπετε την άρση της απειλής στην επίλυση του Κυπριακού, διότι η λύση που αποδέχεται η Τουρκία είναι η λύση που θα της διασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου, τόσο στην χερσαία όσο και στην θαλάσσια έκταση της και κυρίως τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου». Στο Κρανς Μοντανά, επισήμανε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, η Τουρκία δεν πήγε για λύση διότι, πριν από τις συνομιλίες, είχε ενισχύσει τον στρατό κατοχής με 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα σε επιθετική διάταξη έξω από τη Λευκωσία. Έτσι θα βρεθεί λύση;»

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της διότι, όπως είπε, «στις 24 Ιουνίου, όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Τουρκία, θα πεθάνει ο Κεμαλισμός και θα αναβιώσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία». 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: