ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η πολιτική του εποικισμού και η κατοχή είναι σε βάρος της ενταξιακής πορείας τη Τουρκίας... 10-09-2014
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Απάντηση Ερντογάν στη Βάρνα
Ημερομηνία: 11-04-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

 

Βρυξέλλες, 10 Απριλίου 2018 

 

 

 

Θεοχάρους: Ζητά από τους Θεσμούς να ανακοινώσουν την απάντηση Ερντογάν στη Βάρνα, όταν ηγέρθη θέμα τερματισμού της τουρκικής παρανομίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR  Ελένη Θεοχάρους, απευθυνόμενη προς τους Θεσμούς της ΕΕ και δη προς τους Προέδρους της Επιτροπής και του Συμβουλίου κκ. Γιούνκερ και Τουσκ, κατόπιν σχετικού έγγραφου ερωτήματος, ζήτησε να κοινοποιήσουν, ως είθισται, την απάντηση που έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη Συνάντηση των Ηγετών στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, όταν του ετέθη θέμα για τερματισμό της παράνομης δράσης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και των τουρκικών ερευνητικών σκαφών, όπως το Μπάρμπαρος, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης θεωρεί ότι τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και η Κυπριακή και Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η τουρκική στάση. Εάν δηλαδή η ¶γκυρα έχει δηλώσει στους Θεσμούς της ΕΕ ότι αρνείται να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΑΟΖ της, γεγονός που αποδεικνύεται από την συνεχιζόμενη δραστηριότητα του τουρκικού στόλου στις Κυπριακές θάλασσες.

Εάν ούτως έχει η κατάσταση, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη σε ένα δήθεν κοινωνικό δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιτνζί, ο οποίος εκφράζει την επίσημη γραμμή της ¶γκυρας, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. 

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: