... 27-10-2012
 
 

: 04-04-2018

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΑΒΙΟΛΕΣ

 

Θυμμαι πντα αυτ τα φαγητ γιατ απετλεσαν το μενο στο πρτο δεπνο Κληρδη-Ντενκτς πριν  μισ και πλον αινα, ταν ρχισαν οι «ενδοκυπριακς συνομιλες» για την επλυση του προβλματος. Την εδηση μετδιδε συνεχς το ΡΙΚ.  Λοιπν, κι εν δη απ μρες ρχισαν οι μγειροι να ψνουν τα σουβλκια και τις ραβιλες, η Τουρκα με τον τουρκικ στλο σε επιθετικ διταξη,  εφαρμζοντας την πολιτικ των κανονιοφρων, κρατ την Κπρο αποκλεισμνη απ θαλσσης. Ωστσο,  ο Πρεδρος της Δημοκρατα, ακολουθντας την γνωστ αποτυχημνη πολιτικ του, εναι τοιμος να ακολουθσει την διπλωματα των δεπνων. Την δια  ρα σπεδει στην ΕΕ για να καταγγελει στην Τουρκα. Μα ποιος να πρει στα σοβαρ ετε τις καταγγελες του Προδρου, ετε τις καταγγελες των Ευρωβουλευτν; Η λογικ απντηση των Ευρωπαων εναι, μα αφο τρτε και πνετε μαζ, πως παλι, στο μνα του μλιτος, ταν λα σαν μλι- γλα και το Κυπριακ περπου λυμνο, τρα τ θλετε;  Να χαλσουμε το καλ κλμα;

Γι αυτ, για  να μην χαλσουμε το καλ κλμα, καλ εναι ο Πρεδρος που υφσταται τις αφρητες πισεις του ΑΚΕΛ και του βαθως ανανικο κρτους, να αποφασσει να υπογρψει την αποδοχ των τουρκικν ρων. Τουλχιστον αυτ καταλαβανουμε απ τις συμπεριφορς  και δηλσεις των Ευρωπαων εταρων μας, αλλ και   της  Αμερικανδας Πρσβειρας  Ντχερτι που εκφρζει την θση του μεγλου αφεντικο: Σε 6 μνες να τελεινετε. Αναφρομαι στις δηλσεις της, χι πως εξωραστηκαν, αλλ πως ακριβς γιναν.  

Αναμνουμε λοιπν το δεπνο που θα μας οδηγσει στην συνχιση του Κρανς Μονταν, που στην καλτερη περπτωση,  ο μεν Πρεδρος δεν θα υπγραφε διτι στο δημοψφισμα ο Κυπριακς Ελληνισμς θα απρριπτε την λση, η δε Τουρκα δεν εχε πρθεση για λση, αλλ για ναυγιο, χωρς κστος προκειμνου να προχωρσει στην κρση εντς της ΑΟΖ, να επιβλει την αναστολ του ενεργειακο προγρμματος της Κπρου, το γκριζρισμα των θαλασσν μας και την προβολ νων αξισεων για την επανναρξη των συνομιλιν. Αυτν των αξισεων που πρβαλε η Ντχερτι στις δηλσεις της. Αλλ και για να νομιμοποισει τον νο εποικισμ και να θσει ως να προπθεση, να της δοθε το φυσικ αριο. Διτι, κατ την Τουρκα μνο το να τρτο της Κυπριακς ΑΟΖ μς ανκει και κατ την Ντχερτι το μορασμα πρπει να γνει ακριβοδκαια. Δηλαδ  μισ-μισ;

Οι «δο ηγτες» λοιπν, θα φνε σουβλκια και ραβιλες και τα κυπριακ αυτ εδσματα θα αποφρουν στην Τουρκα να κεκτημνα. θα μας οδηγσουν σε να αδιξοδα και σε γενικτερη κρση.

λοι θλουμε λση,  πλην της Τουρκας, και του  Ακιντζ,  που θλουν την διλυση της Κυπριακς Δημοκρατας, θλουν ολκληρη την Κπρο, θλουν τις θλασσες της και λο τον πλοτο που ενδεχομνως κρβουν.

 Εν ο Πρεδρος παρασυρθε απ το ΑΚΕΛ και το βαθ ανανικ κρτος σε πολιτικ συνχισης των παραισθσεων- και χι των ψευδαισθσεων πια, η κατσταση θα γνει χειρτερη.

Η ευθνη θα βαρανει εξ αδιαιρτου Κυβρνηση, ΑΚΕΛ και βαθ ανανικ κρτος. Το πρβλημα δεν εναι εν θα αρχσει ξαν  ο διλογος εν θα γνει να κοινωνικ δεπνο με σουβλκια και ραβιλες, πολιτικο χαρακτρα, αλλ εν και πς θα αντιμετωπιστε  η τουρκικ επιθετικτητα. Πντως με τον εξευμενισμ και τον εκμαυλισμ το θηρο δεν εξημερθηκε. Αντιθτως, εξαγριθηκε. Βεβαως η Αμερικανδα Πρσβειρα δεν αναμνει οιαδποτε προβλματα απ την Τουρκα γιατ απλοστατα η Exxon Mobil δεν στλνει γεωτρπανο πως διατυμπνιζε η Κυβρνηση και ο φιλοκυβερνητικς τπος αλλ να πλοο ρευνας που εναι πολ διαφορετικ απ το γεωτρπανο και που θα κνει  αρχαιολογικς ρευνες. Τα σοδα θα εισρεσουν ταν λυθε το Κυπριακ. Δηλαδ ταν υποκψουμε στις απαιτσεις της Τουρκας. Για να διασφαλισθε πολιτικ σταθερτητα , οικονομικ ανπτυξη και περιφερειακ ασφλεια, την οποα βεβαως θα επιβλπει η Τουρκα, εν εμες θα κοιτμε σαν χνοι τον ουραν για να πσει το μννα. Πρκειται επε για παρανηση αφο το πλοο θα κνει αρχαιολογικς ρευνες για την χαμνη Ατλαντδα, και η Exxon Mobil, στερα απ πολλος μνες θα επιχειρσει γετρηση, ρα χουμε χρνο να λσουμε το Κυπριακ. Εκε πρπει να επικεντρωθε η προσπθεια της Κυπριακς κυβρνησης τνισε. Γι αυτ πρπει να αρχσει με σουβλκια και ραβιλες.

Οι ψευδαισθσεις χουν γνει παραισθσεις.   

 

 
   
 
 
 
     
      :