23-24 ... 12-06-2013
 
 
–ʻ
: 04-10-2017

ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ –«ΤΔΒΚ»
 

Μυρζει μπαροτι το Βρειο Ιρκ λνε οι ειδσεις, μιας και Τουρκα και Ιρκ απειλον με πλεμο τον λα του Κουρδιστν που ψφισε ΝΑΙ στην Ανεξαρτησα του. Εμες στεκμαστε με απλυτο σεβασμ στο Δικαωμα του Κουρδικο Λαο για Αυτοδιθεση! Κθε Λας χει το δικαωμα να αποφασζει αυτβουλα και πλειοψηφικ για το μλλον του. Συνεπς και ο γηγενς , αυτχθων και επ αινες κατοικν στο Ντιο Κουρδιστν, το προαναφερθν δηλαδ Βρειο Ιρκ, Κουρδικς λας, χει το δικαωμα που χει κθε λας για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και ελεθερη επιλογ της πορεας του, βσει του ρθρου 1 παργραφος 2 του Χρτη των Ην. Εθνν.


Επισημανουμε τι η περπτωση του Νοτου-Ιρακινο Κουρδιστν, πως και η περπτωση του Ναγκρνο Καραμπχ, το οποο οι ημτεροι φωστρες φοβονται να αναγνωρσουν γιατ τχα συνιστ «αποσχιστικ κρτος», ουδεμαν σχσιν χουν με την λεγομνην «ΤΔΒΚ». Το μεν Καραμπχ απελευθερθηκε απ την μακρχρονη δουλεα του στο Αζερμπατζν, το δε Κουρδιστν οδεει προς την Ανεξαρτησα.


Καννας παραλληλισμς δεν επιτρπεται με τα κατεχμενα και τους εποκους 
Ο Κουρδικς λας δεν ταν ποτ κατακτητς οτε ποικος που τον κουβλησαν λλοι στην χρα του, ταν πντοτε νας λας υπ κατοχν στην γη που τον γννησε και στην οποα ζησε για αινες. Δεν εξεδωξε τον γηγεν πληθυσμ για να μπει μσα στα σπτια και τις περιουσες αυτν που φυγαν διωκμενοι, πως πραξαν οι Τουρκοκπριοι και οι ποικοι στην κατεχμενη Κπρο, αλλ αποτελε αυτνομη εθνικ, γλωσσικ, θρησκευτικ και πολιτισμικ ονττητα που κατοικε στην χρα της για χιλιετες. 


Οι Καρδοχοι, εναι νας λας που ουδποτε κατθεσε τα λιγοστ πλα που διθετε και συνεχς αγωνιζταν με θρρος, ενπλως και με πολιτικ μσα για την απελευθρωσ του. 
Παρλληλα, υπρξε θμα εγκληματικο και στοχευμνου εποικισμο σε πολλς περιδους, ειδικ κατ την εποχ του Σαντμ Χουσεν, και θμα εγκλημτων πολμου πως η μαζικ εξντωση Κορδων με χημικ πλα. Για να μην περιγρψουμε τι χει υποστε ο λας αυτς στην λλη μερι των συνρων, στην χρα του που τελε υπ Τουρκικ κατοχ. 


Εκενο μως που θα πρπει να μας προβληματσει ντονα, εναι τι απ την στιγμ που το Κουρδιστν κατστη ομσπονδο κρατδιο του Ιρκ, απκτησε και τις πολιτικς προοπτικς της ανεξαρτητοποησς του. Γι αυτ και οι Τορκοι για χρνια στχευαν σε πρτη φση στην Ομοσπονδοποηση του κρτους, εφαρμζοντας στην Κπρο εθνικ ξεκαθρισμα με την βαιη μετακνηση πληθυσμν για την δημιουργα περιοχς κατοικομενης αποκλειστικ απ Τορκους. 


Οι μχρι τρα εφαρμοζμενες πολιτικς απ μερις των κυβερνσεων της Κυπριακς Δημοκρατας, αποσκοποσαν στην «νομιμοποηση» της «ΤΔΒΚ» ως Ομοσπνδου κρατιδου, στα πλασια μιας λσης ΔΔΟ. 
Αυτ σημανει πως αν ενδσουμε και εφαρμοστε μια ανλογη ομοσπονδα στην Κπρο, ττε εναι που θα αναγνωριστε κρατδιο στον κατεχμενο βορρ, κτι που δεν αναγνωρζεται σμερα. Και με τους ποικους και τους Τουρκοκπριους να επικαλονται και επισμως τι εναι λας που κατοικε νομμως στον συγκεκριμνο χρο, και τι χουν κρτος που μπορε να διαχωριστε στην βση της αρχς της αυτοδιθεσης.


Αν η Κυπριακ Δημοκρατα παραμενει ενιαο κρτος διεθνς αναγνωρισμνο, αυτς οι παρανομες δεν μπορον να συμβον οτε να γνει απ τουρκικς πλευρς επκληση του μοντλου του Κουρδιστν. Η «ΤΔΒΚ» σε περπτωση ομοσπονδας θα εξελιχθε σε περιοχ ανλογη του νυν Ομοσπνδου Νοτου Κουρδιστν, και με ακμη περισστερες εξουσες απ εκενες των Κορδων στο Βρειο Ιρκ, αφο οι σημερινο παρνομοι ποικοι θα γνουν νμιμοι και μαζ με τους Τουρκοκπριους θα αποτελον το νμιμο πληθυσμ του Τουρκοκυπριακο ιστιμου συνιστντος κρτους, με τη σφραγδα της τουρκοκυπριακς εσωτερικς ιθαγνειας. Υπ αυτς τις συνθκες και με τη στριξη της Τουρκας, συνεχς θα εκβιζουν και θα μας απειλον με απσχιση, ασκντας δθεν το δικαωμα της αυτοδιθεσης, το οποο δεν διαθτουν σμερα, διτι η Κυπριακ Δημοκρατα συνιστ ενιαο υπ κατοχ κρτος με τους Ελληνοκπριους να αποτελον τους νμιμους κατοκους του βορρ οι οποοι χουν παρανμως εκδιωχθε απ τον τουρκικ στρατ το 1974. 
Ελπζουμε να γνει σεβαστ το αποτλεσμα του δημοψηφσματος στο Κουρδιστν και σντομα να συνενωθε με το Κουρδιστν της Συρας και της Τουρκας γιατ λοι οι Κορδοι χουν το δικαωμα της αυτοδιθεσης και αυτ επιδικουν.


Στην περπτωση της Κπρου, καννα δημοψφισμα δεν γινε αποδεκτ και μας απαγορεουν ακμη και να τιμομε το αποτλεσμα του.

 
   
 
 
 
     
      :