ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Ζητά παρέμβαση της ΕΕ για τερματισμό της αδικίας σε βάρος των σιτοπαραγωγών ... 02-06-2015
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ημερομηνία: 19-04-2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

 

Ενταχθήκαμε στην ΕΕ για να λύσουμε το Κυπριακό,  με δημοκρατικό τρόπο, και αδρανοποιήσαμε όλα τα πλεονεκτήματα και όπλα που μας προσέφερε η ένταξη μας, όπως η υποχρέωση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Τώρα η ¶γκυρα διεκδικεί ευρωπαϊκά κεκτημένα όπως οι 4 ελευθερίες για τους δικούς της πολίτες χωρίς να είναι καν μέλος της ΕΕ με σκοπό να προσαρτήσει την Κύπρο. Οποία τραγωδία για την πολιτική και τις στρατηγικές μας.  

Βεβαίως την όλη προσπάθεια στηρίζει και ο Έιντε και συνεπώς και το ΗΒ, και έτσι η φόρμουλα που αναζητούσε ο αστρολόγος  για την εφαρμογή των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών για τους τούρκους πολίτες στην Κύπρο , μετά την «επίλυση» του Κυπριακού φαίνεται ότι ανευρέθηκε. Με την μορφή της σύναψης ειδικής συμφωνίας «Ομόσπονδης Κύπρου»  και Τουρκίας, η οποία δεν θα ισχύει για την υπόλοιπη ΕΕ. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα σωστή. Μου φαίνεται όμως ότι αυτή την φόρμουλα δεν θα την αποδεχθεί η Τουρκία , η οποία επιδιώκει συμφωνία με την ΕΕ για τις 4 ελευθερίες στα πλαίσια της λύσης, για να καταστεί πρωτογενές δίκαιο και να ενσωματωθεί στο κεκτημένο.

Τυχούσα αποδοχή των τουρκικών σχεδιασμών θα καταστήσει την Κύπρο οικονομικά όμηρο της Τουρκίας. Οι Κυπριακές εταιρείες τηλεφωνίας, υδροδότησης, ηλεκτρισμού και άλλων υπηρεσιών θα εξαφανισθούν λόγω της κυρίαρχης θέσης και του προνομιακού καθεστώτος που θα απολαμβάνουν οι αντίστοιχες τουρκικές εταιρείες στην Κύπρο, αλλά και λόγω μεγέθους. Συνεπώς θα παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη εισβολή τουρκικών εταιριών προς τις οποίες θα στραφεί για ευνόητους λόγους κομμάτι του λαού και  όσοι τουρκόφιλοι επιχειρηματίες δεν διστάζουν να συνεργάζονται ήδη από τώρα με τον κατακτητή. Έτσι τα πάμφθηνα τουρκικά προϊόντα και οι πάμφθηνες τουρκικές υπηρεσίες στην Κυπριακή αγορά, θα διασφαλίσουν κυρίαρχο και μέγιστο μερίδιο. Η θέση ότι όλα τούτα δεν μπορεί να αποφευχθούν σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά άκρατου νεοφιλελευθερισμού,  μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο, διότι φαίνεται πως η μοναδική έγνοια μερικών ενθέρμων οπαδών της όποιας λύσης είναι η απορρόφηση των κυπριακών εταιρειών από τις αντίστοιχες τουρκικές για να συνεργάζονται άνετα με τους τούρκους.

 Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα εξαφανιστούν σε χρόνο μηδέν από το παζάρι.

Η ελεύθερη εγκατάσταση τούρκων πολιτών θα καταστήσει την ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία ζήτημα μιας δεκαετίας το πολύ και η απομόνωση της Ομόσπονδης Κύπρου από την ΕΕ που εκ των πραγμάτων είναι αναπόφευκτη, (σκληρό σύνορο, εξαίρεση από την ενιαία αγορά, εξαίρεση από την συνθήκη Σιένγκεν),  θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Η θέση ότι δεν θα έρχονται τάχα οι Τούρκοι αν δεν βρίσκουν δουλειά δεν ευσταθεί. Θα έρχονται γιατί θα τους καλοπληρώνει η ¶γκυρα για να έρχονται. ¶λλος θα είναι ο σκοπός τους και όχι η ανεύρεση εργασίας.  

Όπως ξανάγραψα, η εποχή των μεγάλων ερώτων έχει παρέλθει και ο Ακιντζί  επανήλθε στις πάγιες,  αμετάθετες και  ακλόνητες θέσεις και στοχεύσεις του βαθέως κράτους. Βγήκε κερδισμένος από τις συνεχείς υποχωρήσεις Προεδρικού και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και  ΑΚΕΛ, και την ψύχωση ορισμένων για «την συνέχιση των συνομιλιών».  Τώρα διεκδικεί μανιωδώς τις 4 ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες. Οι  Τούρκοι με την ΔΔΟ κέρδισαν την νομιμοποίηση της εισβολής, κατοχής και εποικισμού, ενώ με τις 4 ελευθερίες  θα μας πλημμυρήσουν με νέα εποικιστικά ρεύματα τα οποία πλέον θα είναι νόμιμα!  Οι νέοι «έποικοι» θα έχουν καθεστώς ευρωπαίων πολιτών,

Για να επιβεβαιωθεί ο ηγέτης των γκρίζων λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί ότι η Κύπρος είναι τουρκική και όσοι θέλουν να είναι Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα. Ήδη, το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι λειτουργικά προσαρτημένο στην Τουρκία, αφού η ¶γκυρα ελέγχει την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση, τις τηλεπικοινωνίες , τα ταχυδρομεία, το τραπεζικό σύστημα. Ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις επί του παρόντος ελεύθερες περιοχές στα πλαίσια της ελεύθερης δράσης των «ευρωπαϊκού καθεστώτος»   τουρκικών εταιριών. Ο έλεγχος των τουρκικών τραπεζών από την Τουρκία είναι ένας ιδιαίτερα ανησυχητικός παράγων διότι ανά πάσα στιγμή η ¶γκυρα θα μπορεί να προκαλέσει ισχυρότατους κραδασμούς στην «Ομοσπονδιακή Οικονομία».

Η Τουρκία θα κυριαρχήσει πληθυσμιακά και οικονομικά. Χωρίς να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά, αλλά οικονομικά όπλα.  Ο οικονομικός φιλελευθερισμός, στην περίπτωση των δομών της ομοσπονδίας και της εισβολής των τουρκικών εταιρών ως ευρωπαϊκών θα εξελιχθεί σε εργαλείο ελέγχου του κράτους και πλήρους εκτουρκισμού. Ξέρει τι κάνει η ¶γκυρα στις συνομιλίες. Τώρα,  απλώς αναμένει την κατοχύρωση της εκ περιτροπής Προεδρίας και την αποδοχή των 4 ελευθεριών για τους πολίτες της.

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: